Followers

SampinKidz by Teratak Songket

Hai semua!

Tuptap2 dah bulan Rejab dah kita ye. Lagi sebulan lebih dah nak mula puasa. Aura2 sibuk dah mula terasa di pihak kami. Apatah lagi tahun ni ada projek special. Apa yang special?


Ingat tak tahun lepas ramai yang request Sampin Baby? Almaklumlah susah betul nak dapat yang saiz kecik2 comel ni. Nak2 sampin dari songket tradisi kita.

Dah alang2 sedondon satu family , baby2 kecik pun tak terlepas nak bersedondon bersama jadi tahun ni kami ingin memperkenalkan projek Raya 2017 ; "SampinKidz by Teratak Songket".


Untuk makluman semua sekarang ni kami sedang bertungkus lumus menyediakan koleksi Sampin songket untuk anak2 anda.

Tapi untuk anda yang nak prepare awal2 pun dah boleh mula menempah sampin dengan kami.

Untuk further info boleh whatsapp +60179573613 untuk tempahan. Boleh bagitau warna tema/baju raya anda dan ukuran anak.

Follow Instagram khas SampinKidz untuk update2 setiap hari.

Jom tengok antara tempahan2 yang dah kami siapkan :





Koleksi Sampin Songket 2017

Fuh lamanya tak update di sini. Tapi siapa2 yang follow Instagram dan fb page Teratak Songket pasti tak terlepas update kami setiap hari kan?

Jom kita tengok koleksi terbaru Sampin Songket bulan ini.

Sampin Putih emas (TERHAD)

Sampin Putih emas

Sampin Putih Silver

Sampin Biru muda silver

Sampin Biru muda silver 02
Macam mana? Cantik2 kan koleksi terbaru kalini.

Harga seperti biasa cuma RM50 termasuk pos semenanjung. Sabah Sarawak Rm55.

Nak jimat beli dua helai RM90 sahaja termasuk pos seluruh Malaysia.

Untuk order/prosedur pembelian sila whatsapp salesperson kami , klik je di sini : Teratak Songket

Selamat Tahun Baru 2017

Dah lebih seminggu masuk tahun baru.

Untuk azam tahun ni kami cuba untuk mengemaskini gambar stok untuk memudahkan carian anda.

Untuk pengikut-pengikut di Instagram Teratak Songket, koleksi-koleksi Sampin Songket dan Set Tanjak terkini anda semua boleh rujuk di hashtag :

#KatalogTanjak2017
dan
#KatalogSampin2017

Kami akan cuba update stok-stok terkini dalam tu ye.

Untuk blog ni pula kami sedang dalam proses memuatkan semua koleksi dalam di bawah label ;

Katalog Sampin - untuk koleksi sampin
Katalog Tanjak - untuk koleksi set tanjak
Sold Out - untuk yang dah habis.

Untuk yang label sold out jangan korang tanya pulak ada ke lagi ye. Hehee.. Biasanya kalau that particular sampin or set tanjak sold out , it will be hard to get again exactly the same, because some songket patterns only produced once and will change to other patterns by time (sorry for my bad English. Sis masih belajar 😂)
Stok semakin surut..

Koleksi Set Tanjak siap


Dari kiri Set Tanjak Putih sulam silver dan Set Tanjak tinggi  silver (kelabu lembut).

Masing2 berharga Rm90 dan RM110 per set.

Harga belum masuk kos pos tau.

Untuk pembelian atau pertanyaan lanjut whatsapp nombor ni ya +60129589864

Katalog Tanjak 2017 berharga RM90

Selamat Tahun Baru 2017 semua.

Harini saya nak ambil kesempatan untuk menyenaraikan koleksi-koleksi Set Tanjak / Tengkolok siap , stok paling terkini.

Harga masing-masing RM90 per set. 1 set terdiri daripada Sampin, Bengkong dan Tanjak boleh laras 😊

Set Tanjak Hijau silver

Set Tanjak Soft Blue silver

Set Tanjak Hitam silver

Set Tanjak Royal Blue Gold

Set Tanjak Royal Blue silver

Set Tanjak Putih silver 

Set Tanjak Silver

Set Tanjak Hitam Gold

Set Tanjak Biru muda silver

Set Tanjak Kelabu silver

Set Tanjak Pink Gold

Set Tanjak Ungu muda silver

Set Tanjak Putih sulam silver

Set Tanjak Merah silver

Semua koleksi adalah ready stock (tak perlu booking/tempah dulu) tetapi terhad.

Kos pos untuk 1 set tanjak adalah RM10 untuk semenanjung Malaysia atau RM15 untuk Sabah dan Sarawak.

Untuk pembelian sila whatsapp Salesperson kami encik Husain di +60129589864.

HAPPY NEW YEAR !



NEW ARRIVAL Set Tanjak (Tengkolok) November 2016

Set Tanjak Tinggi Silver RM110

Set Tanjak Kelabu 

Set Tanjak Royal Blue Gold RM90

Set Tanjak Royal Blue silver RM90

Set Tanjak Putih Gold aka Krim Gold RM110



Satu set tanjak terdiri daripada 3 barang iaitu Tanjak boleh laras, Sampin 2 meter dan Bengkong.

Harga yang dipaparkan belum termasuk kos pos.

Pos semenanjung + RM10, Sabah Sarawak RM15.

Koleksi tanjak adalah ready stok dan terhad. Berminat untuk membeli sila Whatsapp en Husain di +60129589864

Sampin Songket Hitam silver

Hari ini saya nak tunjukkan pilihan2 corak untuk Sampin warna Hitam sulam benang Perak (silver).



Ada 5 pilihan corak semuanya. Corak berbeza tapi harga sama.

Corak mana yang anda paling suka? 😊

====
Sampin Songket Hitam Silver
====





Ukuran : 2 meter x 32 inci
Sudah jahit

Harga : 
1 helai RM45
6 helai RM40/pcs
12 helai RM35/pcs

* Kos pos RM7 untuk semenanjung, RM10 untuk Sabah Sarawak . 

Beli 2 helai Free post.

Whatsapp +60129589864 untuk pembelian.



Tempahan 43 set Tanjak untuk Perarakan Merdeka 2016



Alhamdulillah cepat siap tempahan Set Tengkolok Kuning ala Hulubalang Melayu sebanyak 43 set dari loyal customer kami untuk perarakan Hari Merdeka pada tahun ini.

.....

Untuk sebarang tempahan atau pertanyaan sila hubungi En Husain melalui Whatsapp : +60129589864 

Gambar Pengantin bersama Sampin Teratak Songket

Cantik kan tema Putih Pink. Pengantin lelaki memakai sampin pink Silver dari Teratak Songket.

Majlis akan nikad tema Putih purple. Sampin Purple silver dari Teratak Songket.

Warna pilihan ramai - sampin Putih gold aka Cream. Dua-dua mempelai sama cantik sama padan.

Untuk pengantin-pengantin yang sudi berkongsi gambar di hari bahagia anda dengan kami, sekalung ucapan terima kasih diucapkan. Semoga perkahwinan kalian berbahagia hingga ke syurga.

Sebarang pertanyaan mengenai sampin Songket sila whatsapp +60129589864 atau lihat katalog sampin terkini di sini


Merdeka Night Celebration in Banting, Selangor

Gabungan warna Biru,Merah dan Kuning sempena warna Bendera Malaysia

Tanjak, Sampin dan Bengkong dari Teratak Songket


Perarakan Malam Merdeka Negeri Selangor




Suka saya ingin kongsikan di sini, gambar kiriman pelanggan Teratak Songket dari  Majlis Daerah Ulu Langat , Banting , Selangor yang menempah 45 set tanjak untuk perarakan Malam Merdeka Peringkat negeri Selangor 2015.

Terima kasih kerana mempercayai kami.

Untuk yang ingin menempah set tanjak untuk sebarang acara atau pertandingan boleh whatsapp en Husain di +60129589864 untuk maklumat lebih lanjut.




Posted via Blogaway

Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor menang Johan Perarakan Merdeka 2016 Selangor

Ingat tak post kami sebelum ini tentang tempahan 43 set tanjak dari SUK Selangor (Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor) tempoh hari?

Ini adalah kali kedua kami membuat tempahan untuk mereka.

Dan untuk tahun ini lebih bermakna buat kami sebab pasukan tersebut memenangi hadiah Johan untuk Perarakan Merdeka 2016 peringkat Negeri Selangor di Shah Alam baru2 ini.

Alhamdulillah.. kami tumpang germbira dan berbangga :) :) Kami harap akan ada lagi yang ketiga, keempat dan seterusnya untuk kami berkolabrasi bersama lagi inshaaAllah.

Selamat Hari Merdeka dari kami team Teratak Songket. Sehati Sejiwa!






※※※

Untuk sebarang pertanyaan / tempahan set tanjak (tengkolok) atau sampin whatsapp En Husain +60129589864

Tempahan Borong Set Tanjak

Selain bakal-bakal pengantin, kami juga selalu menerima tempahan borong daripada butik-butik, mak andam,pak andam dan ada juga tempahan borong dari persatuan sekolah untuk pertandingan nasyid, tarian, silat dan sebagainya.

Ini antara gambar set tanjak (tengkolok) tempahan borong dari butik pengantin dari Langkawi yang sempat saya tangkap gambar sebelum dibungkus. Terima kasih atas kepercayaarn yang diberikan.



Untuk yang ingin menempah set tanjak secara borong dengan kami, harga istimewa akan diberikan untuk anda. SMS/Whatsapp En. Husain di +60129589864

http://facebook.com/terataksongket



Sampin Songket Harga Borong




Anda ingin memborong Sampin Songket?

Kami juga menawarkan harga istimewa untuk belian secara pukal.

Whatsapp +60129589864 beserta detail di bawah untuk mendapatkan sebutharga dari kami :

1) Warna sampin :
2) Kuantiti :
3) Tarikh untuk digunakan :



There was an error in this gadget